Sesamrostade morötter med burrata och dragondressing

Hittade detta recept i ett gammalt nummer av Allt om mat. Har gjort detta ett par gånger nu, tycker att det är lika gott varje gång. Passar ypperligt både som förrätt, men det bästa är nog som tillbehör till grillat.

Ingredienser:

  • 2-3 knippe morötter, gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 st burrataostar

Dragondressing:

  • 1 kruka dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk kapris
  • 3/4 dl majonnäs
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200′. Skölj och borsta morötterna. Skär dem på längden om de är stora, annars behåll dem hela. Lägg morötterna i en ugnsäker form tillsammans med olja, honung, sesamfrön, flingsalt och peppar. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca. 25 min till morötterna fått fin färg.
    
  2. Dressing: Mixa ihop dragon, skalad vitlök, olja, vinäger och kapris. Blanda ner majonnäsen och smaka av med honung. Krydda med salt och peppar.
    
  3. Bryt burrata-ostarna i bitar och lägg dem på morötterna. Garnera med något grönt (ex.vis timjan eller körvel) och servera med dragondressingen.

Lovar att ni inte kommer att bli besvikna, denna är sagolik god