Blogg

Sudio

I betalt samarbete med @sudio så har vi fått testa deras Sudio Ett headset

Kliv in i en värld av högklassigt ljud där du har kontrollen. Den aktiva brusreduceringen i Sudio Ett gör att du kan njuta av det du lyssnar på utan att störas av din omgivning

Vid varje köp får du en tygväska! 🌱 Inga fler plastpåsar behövs köpas och det är den perfekta väskan för sommarens aktiviteter! Väskan har en unik design, skapad av Andrea Maack, en välkänd visuell konstnär från Island

Just nu erbjuder Sudio alla kunder 3 års garanti när du registrerar dig på Sudio Sphere. Samt att de erbjuder fria returer för den svenska marknaden

Med vår rabattkod FOODBYBROWNYOURS får du 15% på hela deras sortiment.

Läs mer om headsetet här:
https://www.sudio.com/se/ett-white

Kanelbullar=kärlek

Finns det något bättre än doften av nybakta kanelbullar? Inte mycket som slår det måste jag säga. En varm kanelbulle och ett glas iskall mjölk. Det är kärlek på högsta nivå utan tvekan.

När jag kom hem häromdagen och öppnade ytterdörren så möttes jag en ljuvlig doft i hallen. Min fru hade bakat kanelbullar. Blev överraskad och så glad så jag nästan började gråta av glädje. Älskar kanelbullar, bästa bakverket ever. Så nu är vår frys fylld med dessa godsaker. Perfekt att ta fram en varm sommardag, äta och bara njuta.

Candypeople

Vi har i betalt samarbete med Candypeople fått möjlighet att få prova delar av deras sortiment

Så många goda smaker och så många minnen från barndomen som kommer tillbaka när man äter tex. en Rigi eller känner smaken av en Calippo cola. Deras sortiment innehåll bara goda grejer, surt, salt, sött. De har allt 🙂

Skynda till er närmsta butik för att köpa dessa godsaker. Lovar att ni inte blir besvikna.

Club sandwich

Vi satt häromdagen och funderade på vad vi skulle äta till middag. Plötsligt så fick vi ett sådant galet sug efter en club sandwich. Det var ju så länge sedan vi åt det. Helt perfekt för en sommarkväll.

Använde följande ingredienser:

  • Smörstekta råg levainbröd
  • Hellmans majonnäs
  • Salladsblad
  • Kycklingfiléer som marinerats i soja och sweet & chilisås som sedan grillades
  • Tomat
  • Gurka
  • Bacon
  • Rödlök
  • Mango & currymajonäs

Resultatet blev en sagolikt god club sandwich som serverades med pommes frites

Knut By The Lake

Ja så heter restaurangen på Tjörns Golfklubb som Knut & Co tog över i påskas.
För oss matälskare så finns inget bättre än när det öppnar nya restauranger i närheten från där man bor.

Vi var förbi Knut häromveckan för första gången och till min stora lycka så fanns det hamburgare på menyn.
Den måste man ju alltid prova när den finns på menyn 🙂

Hamburgaren bestod av 180 gram högrev med briochebröd, karamelliserad lök, cheddarost, saltgurka, dressing samt pommes & aioli. Med andra ord alla förutsättningar för en bra burgare. För att summera denna burgare med ett ord: SAGOLIK. Så perfekt stekt och precis så saftig som man vill ha den. Bra jobbat!

Förutom a’la carte så erbjuder de även dagens lunch och helgkassen (ett trevlig sätt att laga deras mat, fast hemma)

Vidare så satsar de även på en del gästspel från andra kockar, vilket är något som verkligen uppskattas. I förra veckan så var Håkan Thörnström på besök i dagarna två (missades tyvärr 🙁 ). Och i höst så kommer Jonas Lagerström (vinnare av Kockarnas Kamp 2020 samt innehavare av restaurang Etoile i Stockholm med en stjärna i Guide Michelin). Detta får inte missas!

Kolla in deras hemsida för löpande information

Kort och gott, Knut By The Lake är en restaurang som vi är stolta över att ha på Tjörn och ett ställe som ni alla måste besöka.

Sommarsemester = Rosévin

Rosévin

Sommarsemestern börjar nu att komma allt närmre och närmre.
Med sommar, sol och semester så kommer även rosévinet tillbaka in i våra liv. Vet inte hur det är med er, men vi dricker nästan aldrig rosévin annat än på sommaren när det är varmt. Vet inte riktigt varför men…

Vinet på bilden är Côté Mas Organic Rosé (2282). Det har en fruktig smak med inslag av jordgubbar, hallon, persika, granatäpplen och mandarin. Flaskan har en ganska hög fruktsyra, vilket jag gillar starkt. Ett friskt och kallt vin är precis vad man behöver en varm sommardag. Ett annat mycket gott rosévin är ju M de Minuty (2590), vilket faktiskt har en ännu högre syra än Côté Mas. Också ett mycket gott vin till de varma dagarna.

Längtar verkligen nu till att sitta på bryggan hemma och bara njuta av semestern, solen, havet och självklart ett glas iskallt rosévin.

Margaretas kök och skafferi

På Skärtorsdag i år så tog Alma Lidén och Niklas Österlund över kafe- och restaurangverksamheten på anrika Sundsby Säteri på Tjörn.

FoodByBrownyours har givetvis varit på plats och ätit delar av deras meny (inte bara en gång utan flera)
Förutom förstklassig dagens lunch och en stående meny som bland annat består av deras underbara köttbullar, så har de även ett eget bageri där de bakar kakor och bröd, som finns till försäljning i deras gårdsbutik.

Köttbullarna smakade sagolikt, serverades på klassiskt sätt med potatismos, brunsås, lingon och inlagd gurka. Sååå gott 🙂

Ett besök på Margaretas kök och skafferi är ett måste när ni besöker Tjörn. Eller för oss som jobbar hemma i dessa dagar, varför inte åka upp och käka dagens lunch eller ta en fika.

Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna 🙂

Zucchinilasagne med pinjenötter

Istället för att hela tiden göra en “vanlig” klassisk lasagne med köttfärs så brukar vi
ibland göra en vegetarisk variant med zucchini. Såå gott, kan verkligen rekommenderas.

Receptet kommer från början från tidningen Allt om mat, men har utvecklas lite av oss såklart 🙂

  • 3 zucchini (800g)
  • 350g ricottaost
  • 1,5dl + 4 msk riven pecorinoost
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 100g spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 msk olivolja
  • 50g pinjenötter

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200′. Hyvla zucchinin. Blanda ricottan med 1,5dl pecorino, ägg, mjölk och spenat.
Krydda med salt, peppar och muskot.

2. Varva fyllningen med zucchiniskivorna och lägg de översta skivorna omlott i ett flätmönster.
Ringla över olja och strö på 4 msk riven pecorino.

3. Tillaga lasagnen mitt i ugnen i ca. 30 min. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Låt lasagnen stå i ca. 15 min innan den serveras. Strö över pinjenötter

Dryckestips:
Till detta rekommenderar vi det Sydafrikanska vita vinet Allesverloren.
Ett fruktigt och härligt samt mycket prisvärt vin

Burrata med citronstekt panko och grön sparris

Hittade detta receptet i tidningen Allt om Mat, då vi verkligen gillar burrata så tänkte vi att det måste vi ju självklart prova.
Och det ångrar vi verkligen inte. Denna förrätt blev sagolikt god.

Ingredienser (4 personer):

  • 2 burrataostar – (à 100 g)
  • 1 knippe sparris – grön (250 g)
  • 0,5 citron
  • 1 dl panko – (japanskt ströbröd)
  • 1,5 msk smör
  • 1 krm svartpeppar – nymald
  • 0,5 tsk citrontimjan – eller vanlig timjan
  • 2 krm salt
  • 1 msk olivolja – kallpressad + 1 msk
  • 1 tsk flingsalt

Gör såhär:

  • Lägg sparrisen i vatten, gärna med is, 2–3 min.
  • Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  • Stek pankon i smör. Tillsätt citronskal och timjan och krydda med salt och peppar.
  • Häll av sparrisen och lägg den på ett fat. Ringla över 1 msk olja och citron och strö över flingsalt.
  • Lägg burratan på sparrisen och strö på jalapeño och panko. Ringla över 1 msk olja och servera.

Vi valde att köra sparrisen hel, tyckte att det blev riktigt gott.
Men såklart så funkar det självklart lika bra att göra som det står i receptet, dvs råhyvla den.

Källa: https://www.expressen.se/alltommat/recept/burrata-med-citronstekt-panko-och-rahyvlad-sparris/

Baka är massa roligt

Baka är något jag tycker om att göra. Dock så gör jag det alldeles för sällan.

Man är lat, det är enklare att köpa fikabröd i affären istället för att baka själv. Fast när man väl tar sig tiden att faktiskt baka så inser man varje gång att det är såå mycket godare.

Får helt enkelt ta mig i kragen och börja ta tag i bakningen igen. Kanske en laddning med vanilj eller kanelbullar inför sommaren?