“Kroppkakor” med fläsk och lingon

Vi hittade detta recept på nätet.
Såg så gott ut, tänkte att det måste ju provas.

Istället för att göra egna “riktiga” kroppkakor så används potatisgnocchi.
Vilket gör maträtten snabb och enkel att laga.

  • 100 g smör
  • 2 tsk kryddpeppar, hel, mortlad
  • 300 g rimmat fläsk, i skivor
  • ca 500 g naturell gnocchi (jag brukar använda gnocchi från Giovanni Rana)

1. Bryn smöret i pannan, när det är gyllenbrunt och färdigt rör du ner den mortlade kryddpepparn.
Låt stå tills resten är klart, om det brynta smöret börjar stelna är det bara att värma upp det igen.

2. Stek fläsket gyllenbrunt på båda sidor, ställ eventuellt in det i ugnen på 100′ under tiden du steker gnocchin för att hålla värmen.

3. Stek gnocchin i det brynta smöret så de får en lätt krispig yta och servera med fläsk och rårörda lingon

Receptet är för 4 personer
SAGOLIKT GOTT!!