Råbiff – Gott eller inte?

Besökte Restaurang Kometen i måndags.
Ett av mina favoritställen i Göteborg, svensk husmanskost när den är som bäst.

Åt deras råbiff till förrätt. Denna serverades med klassiska tillbehör såsom pepparrot, rödlök, kapris, rödbetor.
Toppad med äggula och löjrom. SAGOLIKT GOD!!

För många så känns det konstigt att äta råbiff, rått kött liksom.
Hade du frågat mig den frågan för ett par år sedan så hade mitt svar varit: Nej, usch vad äckligt, äta rått kött? Är du galen?

När jag till slut äntligen vågade provade äta Carpaccio gjord på oxfilé, så var min första tanke: Varför har jag inte ätit detta tidigare? Det var ju himmelskt.

Från Carpaccio så var inte steget till råbiff så stort. Jag var tveksam till en start, men när jag väl svalt första tuggan så var jag “hooked”. Råbiff är så gott och jag försöker att äta det så ofta jag kan. Både på restaurang men även hemma.

Så svaret på frågan är alltså: JA, råbiff är gott 🙂